Odunpazarı evleri renklerin dansına ev sahipliği yapacak

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesi belediyenin yaptığı çalışmayla yeni bir çehreye kavuşuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan çalışmayla Odunpazarı; beyaz badanalı duvarlar, renkli pencereler, kaldırıma sıralanmış rengârenk çiçekler, bölgeyi ziyarete gelenleri kendine hayran bırakıyor.

UNESCO dünya mirası listesine dâhil edilen tarihi Odunpazarı bölgesi, yapılan yeni düzenlemeyle de büyük beğeni toplamaya hazırlanıyor. Odunpazarı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Paşa Mahallesi İmamoğlu Sokak üzerinde bulunan evlerde yapılan çalışmalar renklerin dansına ev sahipliği yapıyor. Çalışmalarda evlerin tamamı beyaza, pencere ve çatılar ise yeşil ve mavi renklere boyanıyor. Evlerin duvarları ise rengârenk çiçeklerle bezenmiş saksılar, nazar boncukları ve kuş figürleriyle süsleniyor. Çalışmalar kapsamında sokak üzerinde bulunan evlerin tamamının boyanması ve peyzaj çalışmalarının yapılmasını planlanıyor.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, tarihi bölgeyi daha güzel hale getirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Sakallı, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgenin güzelliğinin tarihi dokuyla birlikte 'daha ziyaret edilebilir' hale geleceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber